NL     FR

HP-S Warmtepompen

Aanvraagformulier

Downloads

Video

Regeling en monitoring

Service

Over ons

Onze warmtepompen

Wat is de HP-S warmtepomp?

 

Comfortabel binnenklimaat met dank aan de natuur

 

Onze maatschappij is in ijl tempo aan het veranderen. De energiebronnen die onze economie en onze samenleving aandrijven staan voor het eerst sinds de industriële revolutie fundamenteel in vraag en het wordt hoe langer hoe duidelijker dat er voor deze lineaire, vervuilende brandstoffen geen plaats meer zal zijn in de wereld van morgen. Dat heeft een enorme impact op de manier waarop we zullen werken, reizen, consumeren en ook wonen.

 

Langzaam maar zeker beginnen die evoluties ook in de praktijk voelbaar te worden. Wie wilt bouwen of renoveren moet aan een heel pak regels en voorwaarden voldoen. Met als doel de enorme milieu impact van de energie- en verwarmingsbehoeften van wonen terug te dringen. BEN woningen worden de norm en nul op de meter woningen zijn het ultieme streefdoel.

 

Wij zien het als onze missie om mee vorm te geven aan manieren om onze huizen ook morgen te verwarmen en te ventileren op duurzame, betrouwbare en efficiënte wijze. Onze HP-S warmtepompen maken deel uit van dit engagement. Een comfortabele en energiezuinige woning door het gebruik van buitenlucht. Dat is perfect mogelijk dankzij onze lucht/water warmtepomp. De HP-S is een compleet concept voor het duurzaam verwarmen én koelen van de woning.

Door het bijplaatsen van een boilervat is tevens het bereiden van warm water mogelijk. De HP-S is een warmtepomp die gebruik maakt van de buitenlucht als grootste energiebron. Voor verwarming van de woning en het bereiden van warm water wordt energie onttrokken aan de buitenlucht, voor koeling in de zomer wordt warmte aan de woning onttrokken en aan de buitenlucht afgegeven. Dit hele proces is zo energiezuinig dat een energieneutrale woning binnen handbereik komt. Goed voor het milieu én uw portemonnee.

Het productgamma

 

De HP-S is beschikbaar in drie uitvoeringen, een van 5,5 kW, een van 9,5 kW en een van 13 kW.

De werking van de HP-S warmtepomp

 

De HP-S warmtepomp bestaat uit een binnen en buitendeel. Het buitendeel bevat de meeste bewegende componenten en is door een koelleiding verbonden met het binnendeel. Het binnendeel geeft de geproduceerde warmte (of koelte indien gewenst) af aan het afgiftesysteem van de woning: de vloerverwarming of de convectoren.

De verwarmingscyclus

 

De cyclus begint met het vloeibare koudemiddel. Deze wordt door de HP-S tot een aantal graden onder de buitentemperatuur gebracht door het te laten expanderen.

 

(1). De ventilator blaast een grote hoeveelheid lucht over de warmtewisselaar met daarin het koudemiddel.

De relatief warme buitenlucht geeft zijn warmte af via de warmtewisselaar waardoor het koudemiddel warmer wordt en verdampt.

 

(2). Hierna zorgt de compressor in het buitendeel ervoor dat het gasvormige koudemiddel door het samendrukken naar een veel hogere temperatuur wordt gebracht.

 

(3). Deze warmte wordt dan via de warmtewisselaar aan het water van het cv-systeem afgegeven.

Het verwarmde water geeft de warmte via de vloerverwarming af aan de woning.

 

(4). En dan start de cyclus opnieuw. Dit systeem werkt zo efficiënt dat voor elke kWh aan elektrische energie dat de HP-S verbruikt, er tot wel 4,7 kWh aan energie beschikbaar komt voor verwarming.

 

 

Koeling

 

Door de goede isolatie van nieuwbouwwoningen is koeling een belangrijk aspect voor een comfortabel binnenklimaat. Wanneer er koeling nodig is, wordt het proces van de warmtepomp omgekeerd. Hierbij zorgt het water dat door de vloerleidingen stroomt ervoor dat de woning een aangename temperatuur bereikt.

 

De intelligente klimaatregeling stelt de temperatuur zo in dat de vloer niet te koud wordt. Anders zou er condensatie kunnen optreden en wordt de vloer nat. Een voordeel van de warmtepomp versus de cv-ketel is dat verwarming en koeling volledig elektrisch is. De gasprijs zal vermoedelijk de komende jaren stijgen, terwijl verwacht wordt dat elektriciteit juist goedkoper wordt. Wanneer u zonnepanelen aanschaft, kunt u zelf (deels) in uw elektriciteitsbehoefte voorzien. Hierdoor is de warmtepomp het hart van elke BEN- of Nulwoning.

 

 

Geluidsproductie

 

De HP-S is speciaal ontwikkeld voor toepassing in energiezuinige woningen. Het geluidsniveau is binnen onhoorbaar en buiten zeer beperkt. Bovendien is de HP-S toerengeregeld en draait dus alleen op hogere toerentallen wanneer het buiten erg koud is. Per etmaal is de HP-S ongeveer twee uur op een laag toerental bezig met het maken van warm water. In de koelingstand heeft de warmtepomp een grote overcapaciteit waardoor hij op een laag toerental draait met een zeer laag geluidsniveau.

 

 

U wil nog meer weten? Ga hier naar de Download pagina.